basis voor
actuele kunst
 
Nederland Schreeuwt om Cultuur20 november Landelijke Actiedag


BAK ondersteunt NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR
 
Eerst was er de stofkam. Toen kwam de efficiencykorting. Nog weer later de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur. Er wordt ruim twintig procent gekort. BAK, basis voor actuele kunst, ondersteunt daarom de actie ‘Nederland schreeuwt om cultuur’ en voert actie! Wij hopen dat ook u met ons deelneemt aan de LANDELIJKE ACTIEDAG op 20 november, wanneer door heel Nederland cultuurliefhebbers van jong tot oud van zich laten horen.
 
Op 20 november nodigt de Utrechtse afdeling van ‘Nederland schreeuwt om cultuur’ iedereen uit om Beethoven´s Negende Symfonie uit te voeren met een duizendkoppig orkest en koor op de Neude in Utrecht om 14.00 uur. Musici uit o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Philharmonisch Orkest zoeken versterking bij collegae, studentenorkesten, amateurs én publiek. Het Grootste Orkest van Nederland protesteert!

Programma ‘Utrecht schreeuwt om cultuur’
13.30 uur: verzamelen op de Neude in Utrecht
14.00 uur: een unieke bewerking van de 9e Symfonie van Beethoven voor duizend stemmen, orkest en carillon in klassieke, smartlap- en hiphopversies. Presentatie: Joris Linssen
15.00 uur: einde
 
Meer informatie over de landelijke en lokale acties is te vinden op:
www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

sign up for newsletter
»